BERGUEDÀ: 6 RUTES A PEU FÀCILS

Us agrada caminar per la natura, però preferiu rutes sense complicació? O simplement aneu amb nens? En aquest cas esteu llegint l’article ideal.

Us presentem 6 rutes a peu per la comarca del Berguedà, gens complicades, ideals per fer en família.

NAIXEMENT DEL RIU LLOBREGAT

Les Fonts del riu Llobregat es troben a Castellar de n’Hug, a 1300 metres d’altitud. La ruta és molt simple, d’1 km aproximadament l’anada i un altre de tornada, amb un desnivell de 102 metres. Això fa que sigui apte per a totes les edats.

Actualment, hi podem arribar a través de 2 camins. Us expliquem més de la ruta i de la seva llegenda en un post més extens. Clica aquí per llegir-lo.

Font del Llobregat

VIA DEL NICOLAU

La Via del Nicolau és una antiga ruta ferroviària construïda entre 1914 i 1916 per transportar fusta des de Gisclareny fins a Guardiola de Berguedà. A partir de 2009 es va restaurar per a l’ús com a via verda.

La ruta és fàcil, és a dir, sense prácticament desnivell. Això si, la ruta al complet son 12 km anada i tornada. Hi ha la possibilitat de no fer la ruta sencera, és a dir, podem fer un tram i tornar; podem anar fins a Bagà només,…hi ha vàries possibilitats.

T’ho expliquem millor en el post dedicat a aquesta ruta tan bonica. Clica aquí per llegir-ho.

ELS EMPEDRATS, BULLIDOR DE LA LLET I ADOU DE BASTARENY

La ruta del Empedrats i Bullidor de la Llet és una de les rutes més conegudes de la comarca del Berguedà. Durant la ruta, que va seguint el curs del riu, trobarem primer el Bullidor de la Llet i més endavant Els Empedrats.

La ruta en si no té dificultat, la va fer la nostra filla de 4 anys pràcticamente tota l’estona a peu, així que és ideal per a fer amb nens.

Nosaltres vam trigar 2 h a fer la totalitat del recorregut (anada i tornada), però sense nens segurament aquest temps Baixa.

Si volem acabar de completar la ruta, podem arribar fins a l’Adou de Bastareny. Es troba just a 2km de l’aparcament dels empedrats, així que podem fer-ho a peu o en cotxe. L’Adou és un salt d’aigua espectacular!

Voleu llegir-ne més? Visiteu el post dels Empedrats i el post de l’Adou de Bastareny. (2 posts separats)

BALMA DE LES 7 PORTES

Aquesta excursió és una ruta molt fàcil que surt del terme municipal de Casserres. És pràcticament plana, així que és ideal per anar amb els petits de la casa. Depèn de la capacitat de caminar dels nens o de nosaltres mateixos, la ruta té 2 opcions d’arribada: fer una ruta llarga sortint del centre del poble, o aparcar a 10 min de la balma.

Una balma és un abric rocós en una cova natural poc profunda on hi penetra la calor. La Balma de les 7 portes té 35 metres d’amplada i 12 de fondària, i sembla que va ser habitada fins a Mitjans del segle XX.

Et ve de gust saber-ne més? Visita el post més extens que hem escrit sobre aquesta ruta clicant aquí.

TREN MINER DE COLL DE PRADELL

Aquí us presentem una ruta circular de 7.5 km, encara que si anem amb nens molt petits simplement podem baixar fins al traçat que es va recuperar el 2005, és a dir, uns 600 metres de baixada, i uns altres 600 en pujada, sense gaire complicació.

Aquest traçat recuperat avui en dia es troba tancat, però la ruta a peu és espectacular!

Teniu més informació al nostre post dedicat a aquesta ruta clicant aquí.

PEDRAFORCA: MIRADOR DE GRESOLET I REFUGI LLUÍS ESTASEN

El Mirador de Gresolet és un espectacular mirador, format per grans balcons, amb unes impressionants vistes dels voltants de la muntanya del Pedraforca.

Després del mirador, podem fer la ruta fins al Refugi Lluís Estasen, 20-30 minuts en pujada però sense complicació, així que cap problema fer-la amb nens. Una vegada arribem al refugi veurem que l’entorn és espectacular, amb unes vistes increïbles.

Vols saber més sobre aquesta ruta i el camí exacte per pujar? Llegeix el nostre post clicant aquí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s