Gorgs de Les Planes d’Hostoles

Un tresor natural amagat a la Vall d’en Bas

Tiempo medio de la actividad3-5 horas
Franja de tiempo ocupadoDia sencer
Tiempo aproximado desde Barcelona01:00 h
Ideal para: rutes a peu, rutes amb nens, rutes amb gos, senderisme

A la població de Les Planes d’Hostoles podem trobar un paradís natural. Es tracta de diversos gorgs espectaculars, dins d’un espai protegit. Pràcticament tots els gorgs tenen una ruta bastant fàcil, així que són ideals per fer-ho en família i sobretot amb nens. La nostra filla de 5 anys va totes les rutes a peu, i el nen de 3 quasi ni va utilitzar la motxilla de porteig.

Els gorgs que es poden visitar son:

  • Gorg de Santa Margarida
  • Gorg de la Plana
  • La Pedrera d’en Biel
  • Gorg del Molí dels Murris
  • Gorg de la Mola

Per arribar simplement hem d’anar al poble de Les Planes d’Hostoles. Una vegada allà tenim dues opcions, ja que existeixen dos aparcaments.

  1. Una d’elles és aparcar al pàrquing habilitat i realitzar totes les rutes des d’allà. Aquest aparcament es troba just al costat del cementiri. Aquí també es troba la caseta d’informació turística.
  1. L’altre opció és aparcar primer a un altre aparcament, al centre del poble, just davant del restaurant “La Caseta”. Des d’aquí podrem visitar el Gorg de Santa Margarida que és el més apartat, per després anar a l’aparcament habilitat per fer les rutes restants. Això ja cadascú ha de valorar com realitzar el tema logístic.

Nosaltres el que vam fer primer va ser aparcar en el segon aparcament esmentat, el que hi ha al centre, just davant del restaurant “La Caseta”. Des d’allà, just al costat del restaurant, surt un caminet, exactament la “ruta del carrilet”, que es una via verda.

Seguim la via aproximadament 1km  fins que en un moment trobem un trencall on està senyalitzat el gorg. Aquí el camí és més estret, i el continuem durant uns 10 – 15 minuts i ja veiem el riu. Baixem una mica més i ja haurem arribat al gorg de Santa Margarita.

Realment el gorg és espectacular, ens va enamorar, i no perquè sigui el primer que vam anar, sinó perquè realment es una meravella natural.

Per tornar, vam desfer el camí, i vam parar a dinar a una zona de picnic habilitada que ens trobarem a la via verda. Aquesta zona de picnic té taules amb ombra, gronxadors per nens i wc.

Una vegada dinats, vam agafar el cotxe i ens vam dirigir a l’altre aparcament, el que trobarem al costat del cementiri.

Una vegada aparcats, toca travessar la carretera. Aquí s’ha de vigilar molt. Una vegada hem creuat, el camí voreja la carretera, així que continuem caminant i veurem que el camí passa per camps de pagesos, i en uns 15 minuts arribem al Gorg de La Plana.

L’accés és facilet, així que és ideal per si aneu amb nens petits com nosaltres. Quan veiem el salt d’aigua, s’ha de baixar fins al gorg, i una vegada allà el veurem amb claredat. És un petit gorg però realment molt maco.

En menys de 5 minuts trobarem el que per nosaltres va ser el més espectacular, la Pedrera d’en Biel. Per arribar simplement s’ha de continuar endavant,  pel camí que segueix des del Gorg de la Plana. S’ha de passar per unes escaletes de fusta, i ràpidament s’hi arriba. L’accés també és fàcil, així que perfecte pels nens.

Aquí val la pena parar una estona, relaxar-se o banyar-se. És un lloc molt tranquil i espectacular, un plaer per tots els sentits.

Per tornar haurem de desfer camí.

Una vegada de nou a l’aparcament, hi ha un camí que porta al gorg del Molí dels Murris. Nosaltres, a l’anar amb nens molt petits, entre 3 i 7 anys, vam decidir deixar aquest gorg per una altra ocasió, ja que en aquest cas són 50 minuts anada i 50 de tornada. Per fer aquesta ruta simplement s’ha d’agafar la pista asfaltada que trobem just al costat de la caseta d’informació.

També disposeu d’altres gorgs a Les Planes d’Hostoles, per això recomanem visitar la caseta d’informació que es troba a l’aparcament habilitat al costat del cementiri.

Per cert, està permès el bany a tots els gorgs excepte al Gorg de la Mola. Els gossos també poden accedir a l’espai natural protegit, però han d’anar lligats durant la ruta, però també tenen permès el bany als gorgs.

Actualment, l’ajuntament vol preservar la zona, ja que en el seu dia s’arribava a acumular moltes persones, sobretot els caps de setmana. Ara, per limitar aforament, s’ha de comprar entrada. L’entrada val 5 euros per persona, i els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta. Per comprar les entrades cal fer-ho des de la pàgina habilitada: www.espaiprotegitdelbrugent.cat/ca/reserva-previa/

El ticket és obligatori, ja que hi ha un aforament limitat de 300 persones per dia en tot l’Espai Natural Protegit del Brugent. A l’entrada de cada gorg trobarem un informador que et demanarà el codi QR del ticket d’entrada.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s