Volcà Montsacopa: passejada relaxant

Us proposem una passejada per aquest volcà d’Olot, en una agradable visita amb molta historia

Temps mig de l’activitat30 minuts – 1 hora
Franja de temps ocupatMig dia (menys)
Temps aproximat des de Barcelona1:32 h
Ideal per a: familias, parelles, excursions amb gos, aficionats a volcans
Web oficial

Si us trobeu per la Garrotxa o la zona d’Olot i us plantegeu una activitat tranquila, disposeu d’aquesta ruta fàcil per un volcà petit. Petit, però amb cràter, miradors, fortalesa, església i un parell de torres de defensa. Així que, en pocs metres, podreu veure diverses coses interessants.

  1. On es troba el volcà Montsacopa?
  2. On aparcar per veure el volcà Montsacopa?
  3. Per on pugem al Montsacopa?
  4. Què trobarem al Montsacopa?
    1. El volcà i l’entorn
    2. La part humana: les guerres carlines
  5. La nostra opinió d’aquesta excursió
  6. Allotjament a la Garrotxa
  7. Altres articles que poden interessar-te
  8. Quina és la teva opinió sobre el volcà Montsacopa?

On es troba el volcà Montsacopa?

El volcà es troba a tocar del Espai Cràter, a un extrem d’Olot, però dins del nucli urbà. De fet, nosaltres el vam visitar en el context d’aquest museu, ja que forma part de les visites guiades que el museu fa amb un preu general de 12,5 Euros. Molt recomanable! Però per això ja teniu un altre article, ara ens centrarem en una excursió que també podeu fer per lliure.


Si vols conèixer més sobre aquest museu tan divertit i interactiu, disposes de més informació en el nostre article:


Olot - Volcán del Montsacopa
Olot – Volcán del Montsacopa, zona del cráter, con la iglesia de Sant Francesc construida en la parte alta

On aparcar per veure el volcà Montsacopa?

Nosaltres vam aparcar al llarg de l’Avinguda Morrot, que, com té pocs veïns, sembla que disposa de força aparcament. Al camí del Montsacopa també disposes d’un estacionament gratuït.

Per on pugem al Montsacopa?

Recomanem fer la ruta que vam fer nosaltres ja que és una mica més circular: vam entrar per carrer pintor Domengue i vam baixar per camí de Montsacopa. Però, si vas amb cotxet o cadira de rodes, ves directament per camí de Montsacopa.

Què trobarem al Montsacopa?

Doncs trobarem una part natural, el volcà i l’entorn, i una part humana, les fortaleses i església. Anem per parts.

El volcà i l’entorn

La Garrotxa és terra de volcans i aquest n’és un. En tenen més de 50 i sovint en van trobant algun de nou. El Montsacopa ja era un volcà conegut i n’és un motiu clar: la seva forma és la típica de volcà.

De fet, durant els anys 50-70 se’n va fer una explotació industrial, ja que les roques produïdes pels volcans són un bon complement per la construcció. Afortunadament, el 1982, gràcies a la pressió popular de «Salvem els volcans», es va deixar d’explotar industrialment i s’ha pogut recuperar en la major part aquests escenaris naturals.

Avui podem visitar el Montsacopa, que sobrepasa al seu entorn per 91 metres d’alçada. Aquest volcà es fruït d’una erupció estromboliana fa uns 100.000 anys i disposa de dos cràters. Un es veu clarament… l’altre te l’has d’imaginar, ja que queda a mig camí de pujada per el Camí del Montsacopa.

Un cop a dalt, es interessant observar els volcans que es veuen al voltant. Moltes de les muntanyes que veiem tenen el mateix origen volcànic que el Montsacopa, tot i que de dates diferents. N’hi ha de més joves, n’hi ha de més vells, però tots coincideixen en una cosa: mai més tornaran a esclatar. Son monogenètics. Tot això ho vam aprendre de l’Espai Cràter.

La part humana: les guerres carlines

Si hi ha unes guerres que van marcar el Montsacopa, aquestes van ser les guerres carlines del segle XIX. Aquestes guerres van dividir la comarca: Olot era isabelí, la resta de la Garrotxa carlí. El resultat va ser que la ciutat es va fortificar per fer front els atacs dels seus propis veïns.

En la primera guerra es va construir ja les Torres de Sant Francesc i l’església de Sant Francesc. Si ens fixem en aquesta darrera, veurem que no és una simple església: la base es una fortalesa petita. L’objectiu era lluitar contra els continus atacs y defensar Olot. L’esforç va ser tant gran que a la segona guerra carlina ja directament es van rendir a les forces carlines.

Avui podem visitar totes aquestes construccions defensives. L’església disposa d’un horari, però les torres es troben obertes al públic i són miradors. És una bona manera d’entendre les tasques de vigilància que els soldats feien ara fa uns 200 anys.

La nostra opinió d’aquesta excursió

Es tracta d’una excursió molt senzilla. Sí que a l’inici cal fer front a un desnivell, però un cop dalt és simplement relaxant. Pots passejar pel camí marcat, baixar a veure el cràter (avui ple de gespa), veure la historia del segle XIX en edificis i treure grans panoràmiques d’Olot i el seu entorn. A ritme ràpid, en 30 minuts ho tens fet. Però la idea és fer-ho amb tranquil·litat.

Punts a favor:

  • Es una excursió molt senzilla
  • Ideal per emplenar algun temps mort o per fer amb gent que no vol/pot caminar gaire
  • Molts atractius en pocs metres: natura i historia carlista, vistes, accés lliure a torres, etc.

Punts en contra:

  • Pot ser massa senzilla. Cal complementar-ho amb d’altres activitats, com la visita a l’Espai Cràter o a la ciutat d’Olot.

Allotjament a la Garrotxa

Si busques un allotjament per la Garrotxa, nosaltres te’n proposem tres. Els hem avaluat tot tenint present la ubicació, la comoditat, l’atractiu del lloc, les opinions i, obviament, la butxaca. La Garrotxa no és una zona económica d’allotjament, ja t’avisem. De tota manera et deixem les següents propostes:

Et demanem: La nostra tasca principal és donar-te un bon servei y informa-te de la millor manera per fer el teu viatge genial! No et cobrem res, però si que ens faries un favor si reserves amb aquest link, els quals són referits i ens suposen ingressos per tal de seguir amb la nostra tasca divulgativa (som un mitjà independent). El preu, amb link o sense, és el mateix.

B&B La Rectoria de Sant Miquel de Pineda: a partir de 131 Euros. Esta antigua rectoría, ubicada en el parque natural de la zona volcánica de la Garrotxa, es una gran opción. Sus agradables estancias, sus vistas, sus zonas comunes y sus habitaciones han sido muy bien valoradas por otros clientes. Además se encuentra perfectamente ubicada.
El Jardinet de Sant Esteve: a partir de 173 Euros. Muy cerca de Olot. Los apartamentos ofrecen cocina, comedor, sala de estar y baño privado. ¡Dispone de piscina cubierta! Los usuarios han puesto grandes comentarios sobre el lugar y pocos malos.
Apartaments Vall del Corb 1 Garrotxa: a partir 149 Euros. Esta propuesta, también muy cercana a Olot, va encarada a aquellos que prefieren apartamentos más individuales. En este caso dispones de uno de 3 personas y otro de 4. Dispone de pocos comentarios, pero todos positivos.

Altres articles que poden interessar-te

Altres articles de la Garrotxa:

Quina és la teva opinió sobre el volcà Montsacopa?

T’animem a compartir la teva experiència. ¡Entre tots els turistes ens ajudarem a fer un viatge millor!

Deja un comentario


Logo viviraventuras

¡Suscríbete a Viviraventuras y disfruta de ventajas gratis!

¿Te ha sido útil este contenido?

Puntuación: 4 de 5.

Puedes seguirnos también en estas redes sociales:

Un comentario en “Volcà Montsacopa: passejada relaxant

Deja un comentario