Visita al Mas la Coromina

La granja ecològica on es produeix llet per la ATO

Tiempo medio de la actividad1,5 horas
Franja de tiempo ocupadoMedio día
Tiempo aproximado desde Barcelona1:20 horas
Ideal para: niños, adultos, animales, granjas

Els pares ja ho tenim això: busquem llocs per fer visites que ensenyin coses als nostres fills. Volem que aprenguin que el xocolata no neix en barretes, que els iogurts no creixen dels arbres i, en el cas que us portem avui, que la llet no sorgeix als tetrabricks. Si, a més, la visita inclou donar menjar a animals, doncs… ¡som-hi ràpid a visitar-ho!

La granja d’avui és a la Garrotxa, a la Vall d’en Bas, concretament al municipi de Joanetes. La família que avui explota aquests terrenys va iniciar la explotació als anys 60 i avui tenen més de 400 caps de bestiar i 90 hectàrees de conreu que fan servir per alimentar aquests mateixos animals.

Com arribar a la granja, activitats i com reservar

Doncs amb transport públic… difícil. Bàsicament només arribem en cotxe. Hem d’arribar al municipi de Joanetes i des d’allà seguir les indicacions de Google Maps mateix.

El lloc es freqüentment visitat per famílies, escoles i fins i tot s’hi fan d’altres actes, com reunions, de manera que no es complicat accedir-hi.

No recomanem anar sense reserva prèvia. Per a reservar-ho, ho podem fer per la seva web en un calendari on ens mostra la disponibilitat per a les nostres dates. Si sou un grup gran, també us indica com contactar amb la granja.

La granja està pensada per a fer-hi diverses activitats: des de la visita guiada fins a l’activitat que ells anomenen “Posa’t les botes”, adaptada per a dos tipus de públic: adults i petits. Aquesta acivitat està pensada perquè el visitant tingui una experiència més inmersiva fent tasques que es fan en una granja, com per exemple, munyir vaques o collir ous de gallina. Per als més golafres també trobem l’acivitat “Tastets de pagès”, més orientada a grups d’adults i equips d’empresa, on es van provant els productes de la terra.

La visita normal té una durada de 1,5 hores i l’entrada general costa 12 Euros (6 Euros per a nens entre 3 a 12 anys).

La nostra visita a la granja Mas la Coromina

Si ens aneu llegint sovint o observeu les fotos, ja veieu que anem amb dos nens. Aquesta activitat la vam fer fa un temps, així que la gran tenia 2 anys. I li va encantar! A nosaltres també ens va semblar curiós i també vam aprendre molt, encara que no deixa de ser una explotació ganadera on la producció importa. Malgrat que els animals estan ben cuidats i se’ls veu amb un entorn sa, no són tractats com animals de companyia, però ho entenem i ho comprenem, no anem a ser hipòcrites.

En tot cas, la visita comença a la granja principal. Allà ens expliquen una mica la historia i el procés, tot adaptant-lo amb una pissarra on els petits interactuaven amb figures i formes de la granja. Ho vam trobar molt encertat, ja que no solament es tracta de la típica projecció on els nens acaben aixecant-se cansats, sinó que estava adaptat a ells i perquè ho entenessin. Es nota que reben escoles.

Taller infantil de Mas la Coromina - Vall d'en Bas - La Garrotxa
Taller infantil de Mas la Coromina – Vall d’en Bas – La Garrotxa

D’allà vam seguir, ara si, al nostre guia i granger, qui ens va anar ensenyant les instal·lacions de la granja una per una. Vam veure corrals d’aus, corrals on hi tenien els vedells i finalment vam passar a la zona on es trobaven les vaques.

Aquest va ser, se’ns dubte, el lloc on més vam gaudir. Els nens van anar recollint menjar per a les vaques i donant-lis directament, cosa que els va encantar. També t’ensenyen el sistema com la pròpia vaca es neteja, una mena de túnel de rentat al que elles accedeixen a canvi d’algun premi en forma de menjar.

Des d’aquí vam passar a veure l’estació on es munyeixen les vaques, tot molt ben narrat i explicat per el nostre guia. Allà els petits observaven mentres els grans fèiem més preguntes sobre els detalls. Sorprèn veure la capacitat tècnica i la innovació que hi ha darrera d’una explitació com aquella.

Finalment vam passar per la zona de degustació i la botiga. Vam provar un formatge i algun altre producte i, com no, vam caure en la temptació d’emportar-nos-en més cap a casa. Mentrestant, els petits van gaudir d’algunes joguines que hi ha per aquella zona, de manera que els grans vam poder estar tranquils mentre compravem.

En resum…

És una bona experiència que et permet entendre com funciona aquestes explotacions. Els guies ens van tractar molt bé i van respondre amb paciència les preguntes de grans i petits. Vam poder veure una de les granjes que subministren la llet ATO, de manera que també és una mostra de transparència. I els nens van sortir encantats, que és el més important.

Altres articles que et poden interessar

Altres articles de la Garrotxa:

Altres articles d’activitats amb nens:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s