Observatori Fabra: sopar amb estrelles. Opinions.

L’encís de sopar en un dels millors miradors de Barcelona

Ja fa un temps vam decidir autoregalar-nos una experiència i, a l’hora d’escollir, no vam tenir gaires dubtes: voliem anar a descubrir l’Observatori Fabra fent el sopar amb estrelles. Aquesta activitat, proposada per Sternalia dins d’un conjunt d’activitats bastant originals, era la que més ens atreia. Però per què?

Doncs perquè sempre ens ha atret molt de la vessant científica i de la historia, i aquest edifici agrupa totes dues parts. No deixem de ser una historiadora i un enginyer… Si a això hi afegim una experiència amb un sopar molt treballat, doncs era la millor opció.

Observatori Fabra Barcelona
Observatori Fabra Barcelona

Breu historia de l’Observatori Fabra

A la Barcelona del segle XIX hi ha molts canvis, molts més dels que pensem avui. Si avui els canvis se sustenten més en l’avenç tecnològic, els canvis del segle XIX venen directament d’una revolució! No solament tecnològica, sinó també científica.  La societat, tot i conservar les seves creences religioses intactes (l’Esglèsia segueix sent molt influent), comença a fer-se preguntes en un camp més científic, doncs el coneixement està donant resultats pràctics.

¿I la burgesia catalana? Doncs és l’abanderada d’aquests canvis. Disposen de diners, de temps (els obrers no poden fer-se massa preguntes existencials en el seu ampli horari laboral) i de ganes.  Poc a poc, la burgesia arreu del món tractará de millorar el seu coneixement científic, ja sigui formant-se o fent una mena de “mecenatge” a científics qualificats.

Abans ja existia un observatori! Concretament, la “Real Academia de Ciencias y Artes” abans observava el cel des de l’edifici de les Rambles, número 115, on avui trobem el teatre Poliorama. Si ens fixem, aquest teatre ja té una cúpula observatori… però es va quedar obsoleta i la seva ubicació, en ple centre de Barcelona, no era la més adequada per contaminació lumínica.

D’aquesta manera, la “Real Academia de Ciencias y Artes” decideix invertir amb energia construint un observatori al Tibidabo l’any 1894, millorant equips anteriors. Després de la donació d’adinerats burgesos, el edifici va poder ser inaugurat el 1904 pel mateix rei Alfons XIII.   

L’objectiu no era controlar només el cel, sinó també la terra.  Si ens fixem a munt, d’una banda es profunditzava en el coneixement d’astres, però també de la meteorologia. Si mirem a baix, des de l’Observatori també es controlava l’activitat sísmica. I així es com Barcelona va tractar d’avançar-se a les amenaces naturals durant molts anys.

Com es contracta el sopar

A banda de sopar, també us hem de dir que es pot visitar el centre en una visita guiada, molt més econòmica (a partir de 15 Euros).

Però si optem per el sopar, podem comprar les entrades directament a la seva web o fer-ho amb Smartbox diversos o compres amb intermediaris per internet. No us ho recomanem! Millor directament amb ells… us expliquem la nostra experiència.

El preu del sopar va dels 78 Euros als 125 Euros el cobert, i inclou entrant, primer plat, segon plat, postre, vins/aigua i café. Depenent del menú, podrem tenir uns plats o uns altres, també hi ha la opció de vegetarià. El menú infantil és de 45.50 Euros.

Com veieu, els preus no són econòmics però els plats están força elaborats i la experiència ens va agradar. A banda del sopar, també hi ha una explicació del astres després del sopar (uns 30 minuts) i una visita guiada on podrem observar pel telescopi.

Una mala compra que ens va causar molts mals de caps

Nosaltres vam comprar-ho inicialment via la web Lets bonus, i ens vam sentir directament estafats, havent de recorrer fins i tot a institucions oficials per recuperar els diners. Va ser l’any 2016 i, quan tot semblava comprat i reservat, vam rebre un correu d’Sternalia on ens informaven que Lets Bonus NO havia fet el pagament del servei (tot i que nosaltres ja haviem pagat a Lets Bonus). Per aquest motiu, Sternalia ens oferia dos possibilitats: anular el sopar o tornar-lo a pagar al preu amb descompte inicial.

Vam optar per tornar-lo a pagar i reclamar-li a Lets Bonus. Aquests segons van anar ignorant-nos fins al punt que, mesos més tard, vam haver de recorrer a institucions oficials per poder recuperar aquests diners… però fins que no hi va haver l’amenaça no van tornar-los, tot i que obviament era una manca de liquidesa seva! Des d’aquell moment, Lets Bonus el tenim directament sentenciat.  

Com veieu, som un blog d’opinió i no ens costa opinar malament sobre algunes gestions. El nostre objectiu és evitar que més gent pugui caure en aquests problemes. Volem exculpar Sternalia, qui en tot moment va tenir un bon tracte i no ens fa res recomanar l’experiència que ells ens ofereixen.

Resum de la visita

L’experiència comença emplenant-se la panxa. Quan fem la reserva ja indiquem data/hora i tipus de menú, de manera que aquell dia ja està tot escrit. Ells ens ubicaran en una taula, aquí no es pot escollir gaire.

Després del sopar, un guía ens iniciarà una xerrada molt interessant d’uns 30 minuts sobre la historia, les estrelles i altres fets vinculats a l’edifici. Això ja enllaçarà amb una visita a l’interior de l’edifici on veurem sales diverses i culminarà amb la sala on es trova el telescopi, des d’on podrem fer una mirada ràpida tots.

En resum, és una bona experiència que ens ofereix unes vistes immillorables. Nosaltres va anar en parella i, la veritat, vam sortir-ne molt satisfets.

Altres artícles que poden interesar-te

Propostes a fer a Barcelona:

Articles sobre la historia contemporània:

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s