Pessebre de Can Roseta: un pessebre casolà inmens

Us oferim aquesta curiosa activitat per aquest Nadal, que és la motivació personal de una artista

Temps mig de l’activitat30 minuts – 1 hora
Franja de temps ocupatMig dia (menys)
Temps aproximat des de Barcelona1:11 h
Ideal per a: families, nens, excursions escolars
Web oficial

S’acosta el Nadal i ens envaeix el cos la necessitat de veure fires, tions i pessebres. També els més petits van desitjant trobar tot allò que representi aquestes festes. Avui us fem arribar una proposta casolana: un pessebre de 400 metres quadrats on trobarem més de 107 monuments emblemàtics.

Se surt una mica del nostre recorregut habitual, ja us avisem, però pot ser una activitat interessant per fer amb la familia si us trobeu per la zona. 

  1. Horaris i preus de Can Roseta
  2. On es troba el Pessebre de Can Roseta?
  3. L’origen del Pessebre de Can Roseta
  4. Què trobarem al Pessebre de Can Roseta
  5. Per a qui pot ser interessant aquesta visita?
  6. Qué més veurem a Can Roseta?
  7. La nostra opinió
  8. Allotjament a Girona
  9. Altres articles que poden interessar-te
  10. Quina és la teva opinió sobre el pessebre de Can Roseta?
Nuestro reportaje en Youtube

Horaris i preus de Can Roseta

Es una obra casolana: si podeu, millor concerteu visita per telèfon o per mail. Us donem les dades:

El preu és de 2 Euros per persona. 

On es troba el Pessebre de Can Roseta?

Es troba dins la seva masia de Sant Gregori, concretament dins la comarca del Girones. El més senzill és seguir les instruccions del Google Maps. L’adreça és: Diseminat Afores, 82, Sant Gregori. 

Girona - Pessebre de Can Roseta
Girona – Pessebre de Can Roseta – Masia

L’origen del Pessebre de Can Roseta

La idea va nèixer l’any 2000 de la nostra artista Remei Mulleres, qui es va proposar fer totes les esglèsies de la Vall del Llèmena en format “pessebre”. Aviat aquell objectiu es va quedar curt, i la nostra creadora va seguir fent noves construccions.

Al ser obres que es queden a l’intempèrie, algunes de les obres inicials van veures molt deteriorades. Com un artista que evoluciona, la Remei va aprendre noves tècniques constructives i nous materials, de manera que va refer algunes de les seves primeres obres i en va restaurar d’altres.

Poc a poc, i amb un esforç que a nosaltres ens va semblar titànic, la nostra creadora ha aconseguit crear una obra artesana plena de detalls que avui pots visitar.

Què trobarem al Pessebre de Can Roseta

En aquest pessebre trobarem els principals edificis de Catalunya representats en suro, alguns amb molts detalls. A part de reconegudes esglèsies, també veurem obres de Dalí, Gaudí i molts altres arquitectes concentrats en format pessebre.

Paral·lelament, la nostra creadora també ha volgut fer especial record a tots aquells oficis que ens han acompanyat durant bona part de la historia. En format “tipus naixament” veurem 22 oficis amb les eines i útils que més els caracteritzen.

Girona - Pessebre de Can Roseta
Imatge de l’ofici de vidrier

Per a qui pot ser interessant aquesta visita?

Aquesta visita la realitzen diverses escoles de l’entorn, qui aprofiten aquestes maquetes per realitzar treballs: sobre oficis, sobre edificis, sobre regions. Per tant, és una visita que pot ser interessant per a famílies amb nens. També pot ser interessant per tots aquells fans del Nadal i dels pessebres, si us escauen les imatges. 

Qué més veurem a Can Roseta?

Doncs la Remei no és només una artista de pessebres, també és una gran dibuixant. Veurem des de les seves postals paisatgístiques fins a les seves composicions florals. Realment ens va sorprendre la seva capacitat creativa! Disposa d’una botiga on ven diversos dels seus productes.

I també vam veure ovelles! Ja sabem que no tenen res a veure amb els pessebres, però ens trobem en una antiga masia, i disposen de bestiar. I els nostres fills no van poder evitar tocar-les amb il·lusió.

La nostra opinió

Normalment no som molt fans de pessebres tradicionals. Ens agrada la creativitat, ens agraden els aires nous i d’altres maneres de caracteritzar un pessebre. Però un pessebre no deixa de ser una maqueta i les maquetes ens atreuen. I més quan són un projecte personal tan descomunal!

El pessebre ens va agradar, ja que la mateixa Remei ens el va anar describint amb l’amor de qui t’explica la seva creació. La experiència ens va resultar molt interessant, ja que el visites amb la seva creadora. Però, insistim, t’ha d’agradar aquest tipus d’actes per valorar-lo com a tal. 

Punts a favor:

  • Es una visita molt ràpida
  • Feta amb molta artesania i cura
  • L’atenció de la Remei és exquisita, ens va encantar anar coneixent la seva obra a través dels seus ulls

Punts en contra:

  • T’ha d’agradar els pessebres tradicionals

Allotjament a Girona

Si busques un allotjament per Girona, nosaltres te’n proposem quatre. Els hem avaluat tot tenint present la ubicació, la comoditat, l’atractiu del lloc, les opinions i, obviament, la butxaca. De fet, una de les propostes, Can Bassa, és on ens vam allotjar nosaltres i va ser genial. La resta han estat escollides pensant en d’altres necessitats i sempre mirant les millors valoracions i ubicació.

Et demanem: La nostra tasca principal és donar-te un bon servei y informa-te de la millor manera per fer el teu viatge genial! No et cobrem res, però si que ens faries un favor si reserves amb aquest link, els quals són referits i ens suposen ingressos per tal de seguir amb la nostra tasca divulgativa (som un mitjà independent). El preu, amb link o sense, és el mateix.

Apartamentos Can Bassa: a partir de 183 Euros. Esta antigua masía fue nuestra elección. Y fue, sinceramente, genial. Tanto el pueblo como el alojamiento estan llenos de encanto. Estuvimos muy cómodos y muy bien atendidos. Es ideal para ver Girona y alrededores. Dispone también de piscina en verano.
Peninsular: a partir de 101 Euros. En pleno centro de Girona, es una de las opciones más ajustadas en relación/precio. Moderno, funcional, agradable y bien ubicado, aunque no tan cálido como otras opciones que te proponemos. Sin embargo, esta muy bien valorado.
Hotel Històric: a partir 151 Euros. También ubicado en pleno centro de Girona, esta opción escapa un poco de precio. ¿El motivo? Porqué es una experiencia más del viaje, ya que las habitaciones tienen una calidez especial con sus paredes de piedra o las vigas de madera. ¡Ideal para estancias de una noche!
B&B Hotel Girona 3: a partir de 66 Euros, es la opción más económica de las que te proponemos. Este hotel se encuentra en la ciudad, pero a 3 km del centro. Esto no es mala idea si queremos visitar alrededores además de la ciudad. De hecho, su ubicación está muy bien valorada. Además, el hotel tiene muy buena relación calidad/precio, con grandes reseñas de sus habitaciones y su desayuno.

Altres articles que poden interessar-te

Aquesta activitat està inclosa dins de les següents guies temàtiques especials:

Altres articles de Girona:

Quina és la teva opinió sobre el pessebre de Can Roseta?

T’animem a compartir la teva experiència. ¡Entre tots els turistes ens ajudarem a fer un viatge millor!

Deja un comentario


Logo viviraventuras

¡Suscríbete a Viviraventuras y disfruta de ventajas gratis!

¿Te ha sido útil este contenido?

Puntuación: 4 de 5.

Puedes seguirnos también en estas redes sociales:

Deja un comentario