Tren petit de fornells: una experiència genial per als més petits

No et perdis aquest pla, fàcil, barat i agradable per a totes les families

Temps mig de l’activitat30 minuts – 1 hora
Franja de temps ocupatMig dia (menys)
Temps aproximat des de Barcelona1:27 h
Ideal per a: families, nens, excursions escolars
Web oficial

Seguim insistint que els trens tenen màgia: agraden a petits i grans. Des de la seva construcció fins als nostres dies, trobem un munt de gent que, amb una intensitat o una altra, els agrada el món ferroviari. A nosaltres també, tot i que hem d’admetre que d’una manera molt lúdica.

Avui us proposem aquesta activitat, ubicada prop de Girona. És una activitat molt fàcil, ja que pots aparcar allà mateix sense problemes i gairebé no fas cues. La relació esforç-resultat està assegurada en aquesta activitat!

  1. On es troba el trenet de Fornells
  2. Quan obre el tren petit de Fornells: horaris
  3. Quin cost té?
  4. Què veurem al trenet de Fornells?
  5. Què veurem a l’estació?
  6. La nostra opinió del trenet de Fornells
  7. Allotjament a Girona
  8. Altres articles que poden interessar-te
  9. Quina és la teva opinió sobre el trenet de Fornells?
Nuestro resumen en vídeo de este artículo

On es troba el trenet de Fornells

Doncs, com diu el nom, es troba a Fornells de la Selva. Concretament al carrer Antoni Gaudi, 45, al costat de l’estació de Fornells. Per cert, aquesta també forma part del recorregut, després us n’expliquem per què. 

Quan obre el tren petit de Fornells: horaris

El trenet, com l’estació, és actiu cada diumenge de 11 a 13 hores (l’estació pot obrir una hora abans). L’Associació d’Amics del Ferrocarril s’encarrega de dur a terme aquest projecte.

Quin cost té?

Donc el preu per pujar és una donació d’1 Euro per persona o nen, que et permetrà fer el recorregut sencer una vegada i accedir a l’estació. 

Què veurem al trenet de Fornells?

Doncs bàsicament podem pujar a un tren, en miniatura, això sí. Es tracta de trens petits a vapor (o elèctrics, ja que el nostre anava amb bateries) que recorren un circuit de 650 metres. 

Al llarg del recorregut trobarem un parell de ponts i rodejarem una antigua locomotora i vagons de finals del segle XIX. Es tracta de l’antic tren de Sant Feliu (tot i que els vagons són del tren d’Olot, amb un ample de via diferent). 

Què veurem a l’estació?

El següent punt de visita és l’estació de Fornells. Avui aquest espai ha estat recuperat per aquesta associació per a muntar dues grans maquetes ferroviaries i exposar antic material ferroviari.

Les maquetes serà el que més atreurà l’atenció dels vostres fills, se’ns dubte. Allà veurem l’estació de Girona a escala i un circuït inventat on els trens actuen de manera autònoma seguint els senyals semafòrics. Funciona millor que la pròpia RENFE. 

Entre el material exposat, també veurem antics aparells de telèfon, caixes registradores, eines, senyals lluminoses i fins i tot uniformes.

La nostra opinió del trenet de Fornells

Es tracta d’una activitat familiar, pensada per als més petits. Com a mínim el trenet! L’exposició de l’estació si que podria ser per a tots els públics ( o per aquells més aficionats al món ferroviari i la història, concretament). Però ens ho vam passar genial!

Sí que és cert que als nens els trens sempre els agraden. Seria dificil trobar una atracció on pots pujar a un tren i que ells s’avorreixin… Però considerem que és una activitat genial si sou de la zona o us trobeu per allà, ja que tothom quedarà content. A més, és molt fàcil tant arribar com gaudir-la! Us la recomanem!

Punts a favor:

  • Es una visita molt fàcil i molt agradable
  • Ideal per a families amb nens petits
  • En poc espai, tens un munt de estímuls
  • És molt barat

Punts en contra:

  • La organització és amateur: els horaris són limitats, però s’entèn el motiu
  • El museu podría dinamitzar-se millor

Allotjament a Girona

Si busques un allotjament per Girona, nosaltres te’n proposem quatre. Els hem avaluat tot tenint present la ubicació, la comoditat, l’atractiu del lloc, les opinions i, obviament, la butxaca. De fet, una de les propostes, Can Bassa, és on ens vam allotjar nosaltres i va ser genial. La resta han estat escollides pensant en d’altres necessitats i sempre mirant les millors valoracions i ubicació.

Et demanem: La nostra tasca principal és donar-te un bon servei y informa-te de la millor manera per fer el teu viatge genial! No et cobrem res, però si que ens faries un favor si reserves amb aquest link, els quals són referits i ens suposen ingressos per tal de seguir amb la nostra tasca divulgativa (som un mitjà independent). El preu, amb link o sense, és el mateix.

Apartamentos Can Bassa: a partir de 183 Euros. Esta antigua masía fue nuestra elección. Y fue, sinceramente, genial. Tanto el pueblo como el alojamiento estan llenos de encanto. Estuvimos muy cómodos y muy bien atendidos. Es ideal para ver Girona y alrededores. Dispone también de piscina en verano.
Peninsular: a partir de 101 Euros. En pleno centro de Girona, es una de las opciones más ajustadas en relación/precio. Moderno, funcional, agradable y bien ubicado, aunque no tan cálido como otras opciones que te proponemos. Sin embargo, esta muy bien valorado.
Hotel Històric: a partir 151 Euros. También ubicado en pleno centro de Girona, esta opción escapa un poco de precio. ¿El motivo? Porqué es una experiencia más del viaje, ya que las habitaciones tienen una calidez especial con sus paredes de piedra o las vigas de madera. ¡Ideal para estancias de una noche!
B&B Hotel Girona 3: a partir de 66 Euros, es la opción más económica de las que te proponemos. Este hotel se encuentra en la ciudad, pero a 3 km del centro. Esto no es mala idea si queremos visitar alrededores además de la ciudad. De hecho, su ubicación está muy bien valorada. Además, el hotel tiene muy buena relación calidad/precio, con grandes reseñas de sus habitaciones y su desayuno.

Altres articles que poden interessar-te

Altres articles de Girona:

Quina és la teva opinió sobre el trenet de Fornells?

T’animem a compartir la teva experiència. ¡Entre tots els turistes ens ajudarem a fer un viatge millor!

Deja un comentario


Logo viviraventuras

¡Suscríbete a Viviraventuras y disfruta de ventajas gratis!

¿Te ha sido útil este contenido?

Puntuación: 4 de 5.

Puedes seguirnos también en estas redes sociales:

Deja un comentario