RUTA PER RELLINARS: BALMA DE L’ANDALÓ, LES FONTS I ESGLÉSIA SANT PERE I SANT FERMÍ

Tiempo medio de la actividad2:30 horas
Franja de tiempo ocupadoMedio día
Tiempo aproximado desde Barcelona50 min
Ideal para: niños, adultos, naturaleza, rutas cortas, rutas a pie, historia

Aquí us proposem una excursió per fer en família. Com a punt de partida, sortirem de la població de Rellinars en direcció a la parròquia de Rellinars (a les afores). Es a dir, passarem pel carrer de Sant Pere i just de seguida pel carrer Emili Riera. Hi ha un moment  que creuarem un pont sobre la riera de Rellinars, i just passat el pont trobarem un camí que es desvia a mà dreta. Allà comença la ruta.

Per deixar al cotxe, podem deixar-lo a la mateixa població i anar caminant, o a la mateixa parròquia de Sant Pere. Cal dir que en temporada baixa deixen circular vehicles pel camí que us proposem de fer caminant, fins a les mateixes Fonts de Rellinars, però sembla que durant la temporada alta tanquen l’accés. Hem de comentar que aquest camí no el trobem adient per a tota mena de cotxes, només per cotxes alts estil SUV o 4×4.

Comencem la ruta pel desviament anteriorment comentat, entre la fàbrica i l’església de Sant Pere. Aquí ens endinsem dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La ruta és simplement seguir el camí de terra, paral·lel a  la riera de Rellinars, i a pocs quilòmetres trobarem la Balma de l’Andaló.

La Balma, de 13 metres d’amplada i 7 de fondària, va ser construïda durant la Guerra Civil com a magatzem i refugi. Tota la façana està tancada per un mur de pedra seca. El torrent baixa molt a prop del centre de la Balma. Actualment, s’hi pot entrar perfectament, però s’ha de tenir cura amb els més petits. Tot s’ha de dir, els nostres fills s’ho van passar d’allò més bé, per ells era una aventura.

Just per sobre la balma, trobarem una cruïlla de camins. Un és el camí que va cap a les Fonts, i l’altre el que va cap a les Barraques de les Cases.

Nosaltres no vam agafar el camí de les Cases, però si agafem aquest camí podreu veure diverses barraques de pedra seca. Si aneu amb nens petits, fer la ruta circular per les barraques de les Cases se’ls pot fer una mica pesat.

Per tant, com nosaltres anàvem a nens molt petits (2 i 4 anys), vam continuar en direcció les Fonts, seguint la pista forestal. Just a 500 metres de la Balma trobem les Fonts. Allà hi ha una zona de picnic i la riera de Rellinars. Cal dir que la riera no sempre porta aigua, així que depèn de l’època us passarà el mateix que a nosaltres, que ens vam trobar les fonts seques. Però gent que ha anat després de dies de pluja, ens comenten que són una meravella.

Una vegada aquí, començarem el camí de tornada. En comptes de tornar per la pista forestal com hem fet a l’anada, ara agafem un petit camí de la séquia que va paral·lel a la riera. Us recomanem tornar per aquí, és molt més bonic que per la pista.

Aquest camí ens deixarà de nou a la Balma de l’Andaló, i una vegada a la Balma, llavors desfem camí seguint les indicacions cap a l’Ajuntament de Rellinars.

La ruta està tota senyalitzada. Si preferiu fer l’itinerari circular (el que va per les Barraques de les Cases), la ruta és d’uns 4km i de 2:30h de duració aproximadament. Si no aneu a les Barraques, i només feu Balma i Fonts, en aquest cas, la ruta s’escurça una mica.

De tornada amb el cotxe, si aneu en direcció Castellbell i el Vilar o Sant Vicenç del Castellet, us recomanem parar un moment en una església que vam descobrir de casualitat. Si aneu direcció Terrassa, us podreu desviar una mica, ja que aquesta església es troba a menys de 2km del centre de la població de Rellinars.

L’església que us proposem és l’església de Sant Pere i Sant Fermí de Rellinars. Actualment està en runes, cosa que a nosaltres ens encanta. L’església és d’estil preromànic i romànic, construïda entre el segle X i XII. Actualment està protegida com a bé cultural d’interès local.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s