Salt del Grill

Una ruta curta a Queralbs, en ple Ripollès, ideal per fer-la amb nens, que ens portarà fins aquest salt d’aigua de 30 metres

Tiempo medio de la actividad1.30 h
Franja de tiempo ocupadoMedio día
Tiempo aproximado desde Barcelona1h 50 min
Ideal para: niños, adultos, naturaleza, rutas cortas, rutas a pie, cascadas

Per arribar simplement hem d’anar direcció Queralbs, i just a l’última corba abans d’arribar al poble de Queralbs, veurem que hi ha un petit aparcament de sorra on hi caben uns 5 cotxes. Allà mateix és on hi ha l’Alberg La Farga i la Central Elèctrica de Daió. Si no trobem aparcament en aquest mini pàrquing, podem entrar pel camí de sorra que va cap a la Central, i més endavant trobarem un altre aparcament d’unes 50 places aproximadament.

La ruta són uns 3 km aproximadament anada i tornada, encara que també hi ha la possibilitat de fer una altra un pèl més llarga i circular. Aquesta en qüestió, la d’arribar fins al salt i tornar, és una ruta fàcil i apta per a nens de partir d’uns 5 anys, ja que és una ruta totalment en ascens i pedregosa, amb petits barrancs. Nosaltres vam anar-hi amb la nostra filla de 5 anys i la va fer tota caminant perfectament. El petit de 3 va haver d’anar a la motxilla de porteig, ja que no era capaç amb tantes pedres. Vam trigar aproximadament uns 35-40 minuts per trajecte, és a dir, a ritme de nena.

Ara sí, comencem la ruta. Una vegada aparcats, sigui l’aparcament que sigui, hem d’anar direcció la Central de Daió. Una vegada allà, creuem el pont i seguim paral·lels al riu Freser. A partir d’aquí, seguint el Camí de Queralbs a Coma de Vaca, anem remuntant un petit camí pedregós que a poc a poc va agafant alçada, sempre amb el riu a la nostra dreta.

En uns 30 minuts veurem una roca pintada amb “Salt del Grill”, i una vegada aquí creuarem un petit pont, però hem de tenir precaució en època de pluges, ja que bastant sovint hi ha pujades d’aigua. Just en creuar el petit pont, a mà esquerra, senyalat amb una marca vermella en una roca, ens fa ascendir uns metres i ja haurem arribat al Salt del Grill.

El salt és un dels més macos del Ripollès, un salt d’aigua preciós d’uns 30 metres d’alçada.

Una vegada hem vist el salt, simplement toca tornar per on hem vingut.

Si volem caminar una mica més, continuem pel camí, un camí estret en pujada que es porta fins al Refugi Coma de Vaca. Una vegada arribem al refugi, es pot tornar seguint un sender que queda a la dreta fins a arribar al riu i creuar el pont de les Ribes. En aquesta ruta circular es passa pel Bosc de Carboners, pel Roc de Totlomón, el Torrent de les Llances i la Mina de Yellas, abans de tornar al punt de partida on hem deixat el cotxe.

Consells per fer la ruta:

La millor època per anar és la primavera o l’estiu. A la primavera és quan cau més aigua i a l’estiu ens podrem remullar al Freser.

Anar d’hora si voleu anar en temporada alta, ja que el camí s’omple bastant de gent.

Altres articles que et poden interesar

Articles del Ripollès:

Excursions amb salts d’aigua:

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s