Aiguamolls de l’Empordà amb nens d’entre 3 i 7 anys

5 trucs per aconseguir fer més entretinguda la visita

Tiempo medio de la actividad1-2 horas
Franja de tiempo ocupadoMedio día
Tiempo aproximado desde Barcelona01:40 h
Ideal para: amantes de la naturaleza, rutas fáciles, paseos, niños

Ens trobem a l’Empordà i volem visitar els aiguamolls. Creiem que és una activitat de descobriment per als nostres nens petits, on podràn veure de primera mà la vida de certes aus i d’altres animals que hi habiten. Doncs… possiblement els agrada, però sempre és millor tractar d’assegurar l’èxit amb 5 trucs que us donarem.

Per a saber com arribar i què veure disposeu d’aquest altre article sobre els Aiguamolls de l’Empordà.

1. No vagis sense les coses útils

No ens referim a un bon calçat o una bona roba adhient a la època de l’any en que us trobeu. Ens referim a dotar als nostres petits exploradors amb les seves eines de descobridors. Per això, us recomanem que porteu uns prismàtics, càmeres de fer fotos (n’existeixen molts models infantils però podeu apanyar-vos amb una antiga vostra), lupes per veure bolets i plantes i fins i tot una llibreta on anotar els seus descobriments.

Si fem això, els menuts deixaran de ser turistes per ser autèntics exploradors i es fixaran molt més en tots aquells detalls que ens envolten. A més, entendran que cal fer silenci en els punts d’observació per ser uns autèntics “Indiana Jones”.

2. Bicicletes infantils per al camí? NO

Ens trobem dins d’un parc natural molt protegit. L’entorn és fràgil i cal cuidar-lo com si de cada acció nostra depenguès el seu futur. I, justament, anar en bicicleta pels itineraris principals, està prohibit. De manera que, tot i que pugui ser pràctic com a pare enxufar-los una bici infantil o patí per fer el camí, no podrem. Deixeu-la a casa.

Nota: si vas amb carro infantil si que pots. Sempre pot ser una alternativa a la bicicleta si són petits i creiem que no caminaran els 2-3 km.

3.    No cal fer tot el itinerari

Sempre tenim el mateix problema i sempre cal que ens reendrecem les idees mentals: no podrem fer tot allò que voldriem fer sols perquè els nens no estan per grans caminades i van lents. Si abans de començar som conscients que farem menys distància i que anirem més lents del que pensavem, evitarem frustracions.

4.    Gorra, antimosquits i crema solar

Tot i que és un entorn natural, no és pas un bosc. No hi ha molta ombra en la major part dels llocs, de manera que si aneu en dies clars, ja veureu que és important anar protegits contra el sol.

A més, al ser aiguamolls, trobarem un incòmode veí: els mosquits. Protegiu-vos d’aquells fills de satanàs.

5.    Fes-los buscar animals: informa’t del que pots veure

No cal que ens empapem la Wikipedia o visitem la biblioteca abans. Simplement anant al punt d’informació podrem saber quins animals podem trovar. Per això us recomanem que la primera parada la fem en aquest centre de rebuda al parc. Allà, a part de la fauna i flora de la zona, ens explicaran una mica què són els aiguamolls de l’Empordà. Podeu fer una foto amb el mòbil de les especies que hi ha i tractar d’estimular als nostres exploradors per a buscar-los i diferenciar-los.

Si ja em passat de llarg la oficina del parc o no ens agrada interactuar, al llarg del recorregut també trobarem cartells informatius explicant què podem trobar-nos a cada lloc.

Altres articles que et poden interesar

Articles propers als aiguamolls de l’Empordà:

Articles sobre activitats amb nens:

Un comentario en “Aiguamolls de l’Empordà amb nens d’entre 3 i 7 anys

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s